DivulgaMAT
Inicio - DivulgaMAT Facebook - DivulgaMAT Twitter - DivulgaMAT
     Novedades editoriales
     Eventos
     Noticias
     Sugerencias
     Concursos Literarios RSME-ANAYA
     Exposiciones de la RSME
     Enlaces de interés
     Agradecimientos
     Quiénes somos
     Archivos
Valencià: Concurs de Narracions
PDF Imprimir Correo electrónico

II CONCURS DE NARRACIONS ESCOLARS DIVULGAMAT

Image           Logo RSME

Logo Anaya

Logo Nivola   Logo Proyecto Sur
 
OBJECTIU del CONCURS

L'objectiu fonamental d'aquest concurs és la popularització de les matemàtiques entre els joves, fomentant el seu interès per aquesta ciència, per la seua història i els seus protagonistes. Així mateix, té la finalitat de transmetre als joves, i per extensió a tota la societat, que les matemàtiques siguen enteses com a part de la història i la cultura de l'humanitat.

El concurs consisteix en la presentació d'un relat de ficció basat en un resultat matemàtic, un personatge relacionat amb aquesta ciència, una situació on afloren les matemàtiques,... Es tractaria de mostrar algun d'aquests temes a través de la mirada crítica i imaginativa de l'autor de la narració.

PREMIS

S'estableix un Primer Premi dotat amb 750 Euros i dos Accèssit dotats amb lots de 15 llibres.

CONCURSANTS

Podran participar aquells joves que a 31 de desembre del 2006 siguen majors de 12 anys i menors de 18.

EXTENSIÓ de les OBRES

Els treballs hauran de ser originals inèdits i hauran de presentar-se, preferiblement, en fulls de format DIN A4 escrits a una sola cara. L'extensió de la redacció no superarà els 5 fulls escrits a doble espai. Els textos podran anar escrits a mà sempre que la lletra siga llegible. Només podrà presentar una narració cada concursant.

Les narracions podran estar redactades en qualsevol de les llengües oficials de l'Estat.

TERMINIS D'ENTREGA i RESOLUCIÓ del CONCURS

Els treballs hauran de remetre's a:
Raúl Ibáñez Torres (president de la Comisión de Divulgación de la RSME)
Dep de Matemáticas, Facultad de Ciencia y Tecnología, Universidad del País Vasco
Ap. 644, 48080 Bilbao

Abans del 30 de novembre de l'any 2006.

El nom de l'autor no ha d'aparèixer en la narració. S'adjuntarà un sobre tancat, en l'exterior del qual constarà el títol de la narració i el tema matemàtic sobre el qual tracta. A l'interior de tal sobre han de constar les dades següents: títol de la narració, nom i cognoms de l'autor, adreça, data de naixement i telèfon de contacte del concursant.

JURAT

La Comissió de Divulgació de la Real Sociedad Matemática Española designarà un jurat compost per professors i professionals de distintes especialitats i la seva resolució serà inapel·lable. Totes les incidències no previstes en aquestes bases seran resoltes pel jurat.

La resolució del concurs es farà pública a principis de febrer del 2007. La Comisión de Divulgación de la Real Sociedad Matemática Española es reserva el dret de publicació dels treballs guanyadors i finalistes.

ACCEPTACIÓ DE LA BASES

La participació en el concurs porta implícita l'acceptació de totes aquestes bases, així com les decisions i la resolució del jurat.

INFORMACIÓ

Per a qualsevol informació addicional, es pot contactar amb Esta dirección electrónica esta protegida contra spambots. Es necesario activar Javascript para visualizarla . Pàgina en Internet www.divulgamat.net

 

© Real Sociedad Matemática Española. Aviso legal. Desarrollo web